Deltagare 2017

Emanuel Mattsson

Emanuel Mattsson

27

Erfarenhetsnivå

Genomfört ett halv-im nu i sommar. Blev med det mer sugen på simning i öppet vatten. Och precis som med triathlon vill jag utmanas direkt, inget fjolligt såsom Vansbro 😉 !

Personlig bio

Tar jag mig an något i fysisk väg, gör jag det helhjärtat och fullt ut. Har sedan 2012 vetat om Vidösternsimmet då jag har jobbat på Värnamo Simhall och såg där flertalet som tränade för att simma loppet! Obegripligt då, men nu kommer jag själv stå där på strandkanten. Ser fram emot det med spänning och förväntan!

Kenneth Westerberg

Kenneth Westerberg

52

Erfarenhetsnivå

Simmat Vidöstern 21 km 2014
Simmat Norrviken Open Water 2016 14 km

Personlig bio

Jag är en gammal avdankad triathlet. Körde mycket triathlon under perioden 1990-2004. Kört bl.a.14 IM distans.
Tyckte alltid det var för lite simning….
Har sprungit 50 Marathon inkl. några ultra.
Kört några swimrun.
Gillar Vidöstern då det är en rejäl utmaning och jag kan inte vara säker på att klara det. Har i år, för att vara mig tränat riktigt bra. Så det finns hopp.
En del känner igen mig som speaker från Kalmar Järnmannen.
Bor I Stockholm, 300 meter från Eriksdalsbadet men simmar nästan bara utomhus.

Jo men det här skall bli kul i alla fall första timmarna.

Robert Bengtsson

Robert Bengtsson

49

Erfarenhetsnivå

En hel drös med triathlon samt en del ow-lopp. Simmade Vidöstern 2014

Personlig bio

Idag simmar jag mest för njutningens skull och då helst i havet, året runt. Dels för att jag mår så bra av det och för att det är så otroligt skönt att få känna det friska svala vattnet mot kroppen samtidigt som tankarna rensas så man kommer upp som en ny fräsch och glad person efteråt. Har egentligen inte tränat alls för denna utmaning i år utan fick ett plötsligt infall nu helgen innan loppet, så det får gå som det går. Min vattenvana är ju ändå stor då jag är i väldigt ofta även fast det i de flesta fall är för ganska korta sträckor i njutningstempo

Lennart Larsson

68

Erfarenhetsnivå

Vidöstern två gånger. Robben Island till Kapstaden Spanien till Marocko Korsika till Sardinien Ederle swim Manhattan till Sandy Hook, New Jersey Hjälmaren på bredaste stället (Lungers udde till Hampetorp … och en hel massa 10-12 km simningar

Personlig bio

Började simma för 10 år sedan då kroppen nekade fortsatt löpning och orientering. Då fick det bli simning i stället. Egen företagare, ordförande i Örebro Simallians.

Elvira Davidsson

Elvira Davidsson

21

Erfarenhetsnivå

Har tränat och tävlat för Värnamo Simsällskap sedan 7 års ålder, och har de senaste åren även hållit på en del med open water, bland annat avslutade jag min svenska klassiker med Vansbrosimningen 2016. Tävlar fortfarande i bassäng vid enstaka tillfällen och blir faktiskt fortfarande bättre, det är ju härligt! I bassängen är det dock 50 och 100 m som gäller! Nu blev det en spontan anmälan till 6 km, kanske blir det ännu längre en annan gång!

Personlig bio

Jag älskar att träna och tävla i alla möjliga former och längder, genomförde som sagt en svensk klassiker förra året vilket var en tuff men häftig upplevelse! Har i många år tränat som simmande ungdomar oftast gör, dvs mycket! Har dock sedan några år tillbaka halverat den mängden, åtminstone i bassängen. Förra hösten flyttade jag till Göteborg för studier i industriell ekonomi, och har sedan dess mest tränat utifrån eget huvud, och tack vare att jag nu har fått dela bana med allmänheten (snabbanan – inte alltid så snabb ändå…) har jag även fått lite ow-träning på köpet. Förutom att träna och tävla själv så älskar jag att titta på nästan all form av sport och har väl koll på det mesta som är värt att veta och lite till!

Martin Nilsson

Martin Nilsson

37

Erfarenhetsnivå

Glad amatör som har deltagit i några swimrun- och triathlonlopp under de senaste fyra åren.

Personlig bio

Efter en spontananmälan till Ö till Ö 2013 så återupptog jag regelbunden simträning för första gången sedan högstadiet. Nu känner jag att det är dags för att testa gränserna för hur långt jag orkar simma.

Nadja Joy

Nadja Joy

29

Erfarenhetsnivå

Jeg har svømmet OW siden 2006, og jeg svømmer ude hele året, sommer som vinter

Personlig bio

Jeg deltager i 21 + km for fjerde / 4 gang, og jeg syntes det er et rigtig dejligt løb. Jeg er en pige på 29 år og som er udviklings-hæmmed med PWS ( Praderwillisyndrom ) jeg elsker Ekstrem sport og har svømmet OW siden 2006, og jeg svømmer ude hele året, sommer som vinter. hvor at jeg deltager i længere og længere distancer. F.eks. har jeg svømmet 38 km ned ad Gudenåen i Jylland, dette tog 7 timer, jeg har svømmet 42.195 km ned ad Nørreåen også i Jylland og dette tog 11 timer, alt ink. pauser. Jeg har krydset Storebælt, altså svømmet fra fyn til Sjælland, en tur på 11 km, da man ikke må svømme i Sejl-renden som er ca. 8 km bred, dette var en meget hård tur, da strømmen rev os under broen hele tiden, og vi måtte slæbes væk et par gange :-). Jeg har også deltaget i Vansbro 8 gange, men syntes at det blev alt for stort, således at det ikke mere var så hyggeligt at være der, alt for mange mennesker på for lidt plads, men vi holdt af at komme der. Jeg har i år så prøvet noget nyt og totalt ekstremt 🙂 Is-svømning, jeg blev opfordret til at tage med til VM Is-Svømning Sibirien i Rusland og svømme Is-svømning, og efter at have overvejet det, så sagde jeg ja, for sæt nu jeg kunne vinde en medalje :-). Det var et stort chok at komme i vandet unden sin Våddragt og andet udstyr, for når man svømmer Is-svømning, så er det “bare” iført badedragt, badehætte og en ekstra hue, intet andet, så det var koldt ad pommeren til, men 1,2,3 og bare hop ned under vandet og svøm, svøm, svøm :-). Det kan så kun anbefales at prøve kræfter med denne form for svømning. Jeg vandt ikke nogen medaljer, men jeg vandt en masse gode nye venner 🙂 og vil i Januar 2017 tage til et 1000 m Is-svømnings arrengement i Tyskland og jeg fortsætter med denne form, jeg svømmer stadigvæk uden dragten, men på længere ture har dragt på, men ingen handsker og sokker Jeg skal den 14 maj 2016 svømme fra / til Læsø, en distance på ca. 28 km, jeg skal også den 7 aug. svømme Sjællands kongeetape – svømning over Isefjorden, en distance på “bare” 6 km det er 6 udfordrende og ekstreme kilometer , hvor start og mål ligger på hver sin side af et befærdet stræde, så det bliver lidt af en udfordring, og så en masse,masse andre ting i løbet af sommeren. ud over svømning, deltager jeg også i Spinnings event på 10- 12 timer, deltager i Cykelløb, og løber lidt, og har lige prøvet det første halv-maraton, men nu glæder jeg mig til at komme igen og svømme hos jer igen med stor svømme hilsen Nadja Joy

Carina Helin

Carina Helin

50+

Erfarenhetsnivå

Efter 40 års uppehåll så tog jag upp simningen igen 2012 i samband med min första triathlontävling. Och är sedan dess en s.k hobbytriathlet med fokus på hälsan , genom träning , kost och nöjet.
Har sedan dess kört 2x Ironman -14 & -15 (bl.a 3800m simning) flera halva Ironman (1900m simning), långdistans SM (-14)& VM (-15) triathlon(bl.a 3000 m simning) . Min starkaste gren är helt klart simningen. (min enda styrka egentligen).
Jag är mycket van vid att bli både omcyklad och omsprungen 🙂 av “massorna” .
Götakanalsimmet 5000m 2014 , Vansbrosimning 2017 , och “Sveriges trevligaste OW: Forsbackarännet 21km 2017
Masters DM inomhus -17 … har några simtävlingar kvar innan säsongen är slut , men skall avsluta med Torekov OW med simning från Hallands väderö till Torekov, ca 3000m.
Roliga aquatlon: Åstol runt 2ggr -15 & -17 (bl.a 2200m simning) , Några swimruntävlingar med mycket simning m.m. m.m.

Personlig bio

Skadade knät hösten 2016 så har därefter tränat mycket mer simning och skaffade tävlingslicens för simning i år.
Jag älskar att simma utomhus och gärna då lite “äventyrssimning” i stökigt vatten , höga vågor och vacker natur. Helst på västkusten . Men simmar (OW) till vardags mest i Vänern och Göta Kanal då jag har närmast dit.
Jag föredrar sällskap i vattnet då jag annars lätt blir uttråkad på längre distanser (måste träna mer på detta – mental träning ..hur?)
Tränar och tävlar för skoj skull , tävlar bara mot mig själv och överstiger ett “hinder” i taget , att ha roligt går alltid först.
Men i år ville jag inte ha roligt med 21 tuffa kilometrar i Vidöstern, utan valde Vidösterns 6km… kanske nästa år.
Beundrar de riktiga tuffingarna , som kör 21 km.

 

Akepati BHASKAR Reddy

Akepati BHASKAR Reddy

27

Erfarenhetsnivå

Have been swimming in the pool since i was 10. Found my way to OW swimming 3 years agor

Personlig bio

I am from India. Currently i’m doing my PhD in Stockholm. Since developing a love for OW swimming i have been keen to push my endurance limits. I have swam Vansbro thrice and a few 10k races and now it is time to push it up, for which Vidösternsimmet seems to be the ideal and best race.

 

Erik Fagerström

Erik Fagerström

39

Erfarenhetsnivå

Bröstade Vansbro 2010 på dryga timmen, utan att någonsin simtränat. Simtränat med simklubben sedan dess och kapat tiden på Vansbros trea till 45min och Vansbro 10K på 3.22

Personlig bio

Har som hobby att bygga hus. Gillar inte att träna, men älskar att idrotta.
Har två barn och ett av dem är stor nog att gå i simskola. Och en förstående fru som släpper iväg mig på dylika tokigheter. Jag förstår nog inte vad jag gett mig in på.

 

Margareta Rainer

67

Erfarenhetsnivå

Jag deltog förra året på 21 km. Annars simmar jag ett antal öppetvattensimningar varje sommar dock endast lopp på 2500-5000 meter

Personlig bio

Jag är masterssimmare sedan mer än 30 år och har ett antal SM tecken och svenska rekord i bassäng. Jag har också vunnit både EM och VM på 400 och 800 fritt samt öppet vatten. Denna sommar har jag anmält mig till 14 olika öppetvattenlopp i Sverige och USA och tänker avsluta säsongen med “Escape from Alcatraz” i San Francisco