Deltagare 2016

Anneli Holmén

Anneli Holmén

46

Erfarenhetsnivå

Nybörjarcrawlkurs 2009 i samband med att jag började med triathlon. Därefter självlärd med mycket träning i öppet vatten. Kör utomhus så fort vattnet är över 12 grader. Två Göteborgssim 5 km samt några träningstillfällen på 10 km.

Personlig bio

Är egentligen inte simmare utan triathlet, men har i jämförelse med andra triathleter som lärt sig simma på äldre dar simning som starkaste gren. En annan styrka är extrem målmedvetenhet och uthållighet. Jag bryter inte ett lopp.
Meriter inom triathlon är VM-brons på långdistans samt en andraplats på ironmandistans i min åldersgrupp 2015 samt tre SM-guld i åldersgrupp 2014.
Det senaste året har jag också börjat med en del swimrun, mest i skog och mark för upplevelsens skull.
Vidösternsimmet har varit lockande ett tag, dels för att det är en stor utmaning och dels för att simning har tagit större plats i min träning när överbelastningsskador från löpning och cykling duggat tätt. Jag är van vid tuffa förhållanden i vattnet. Trängsel, vågor och kyla är det bara att tugga sig igenom. Som triathlet på långdistans är jag van vid att slita. Och slita för varje kilometer kommer jag kanske få göra mer än de som har simmarbakgrund. Det är själva tjusningen också.
Jag har det som krävs för loppet. Inte i teknik och erfarenhet, men i glädje över att tänja på gränser, stryktålighet och vilja.

Carl-Mikael Siljedahl

Carl-Mikael Siljedahl

55

Erfarenhetsnivå

Har genomfört Vidösternsimmet fyra gånger. Simmat 1500 och 800 m samt diverse kortlopp på Masters SM. Simmar så ofta jag kan, vilket kan variera högst betydligt.

Personlig bio

Brandingenjör, brandteknisk konsult, besiktningsman. Uppvuxen i Värnamo. Bosatt i Mölndal. Fru och två vuxna barn. Hoppas givetvis på att vara än mindre långsam för varje genomfört Vidösternsimmet. Å andra sidan förutsättningarna varierar ju år från år med avseende på förberedelserna. Vädret lika så.

Nick Papageorge

Nick Papageorge

52

Erfarenhetsnivå

2 years of OW Swimming. Did this swim last year – ca 8 hours!
Come from Triathlon, Ultra Running background

Personlig bio

I am a “New Dansker” originally of Greek Origin but born & brought up in Kenya!
I like to partake in challenges that I am not garanteed to complete & even if I did complete this last year, it can be a very different race this year & I am certainly not taking for granted that I will again complete it.
I am passionate about LCHF lifestyle & do not rely on Carbohydrates duing races like this. I rely on body fat! 🙂

Favourite Quote:
-“I shan’t wish you luck because if you haven’t trained properly, luck will be of no use. And if you have trained properly then you don’t need luck” John Foden

Kai Kronfeldt

Kai Kronfeldt

33

Erfarenhetsnivå

Jeg har vært aktiv svømmer i lokal svømmeklubb i over 20 år. Driver med triatlon/ekstrem triatlon. Erfaren svømmer

Personlig bio

Jeg er 33 år, utdannet lege, jobber og bor i Stavanger områder i Norge. Svømming er min favoritt sport og jeg bruker mye tid på den. Det er veldig spennende å reise rundt og svømme i andre land. Vidösternsimmet var det første open water swim jeg prøvde og har etter vært blitt en årlig tradisjon. Jeg gleder meg til løpet!

Ann-Christin Kjellson

Ann-Christin Kjellson

50

Erfarenhetsnivå

Simmade Vidösternsimmet, 6 km även 2015 samt Vansbro 2016 och 2014. Genomförde Kustjagaren i Karlskrona både 2015 och 2016 (swimrun med 25,5 km löpning och 4,5 km simning).

Personlig bio

Jag bor i Karlskrona sedan 1998 och ägnar en stor del av fritiden till löpning, simning, paddling och cykling. Under de senaste 2-3 åren har jag minskat på löpningen p.g.a. en skada i hälsenan och har i stället återgått till simningen som är mer skonsam och som jag höll på med när jag var yngre. Vattnet är mitt element :)!

Maggie Timossi

Maggie Timossi

49

Erfarenhetsnivå

Masters och öppet vatten simmare. Genomfört ett 60tal öppet vatten tävlingar sedan 2010. Bland annat.
Alcatraz crossing 2012 USA
Texas Highland Monster Challenge 5 sjöar på 5 dagar 25-30km USA 2015
Lake Pleasant Arizona 3km 2016 USA
Nordisk mästarinna OW Masters 2015 2,5km
Klarat 5st Head Open Water Trophy
Deltagit i Vidösternsimmet 21km 3ggr gått i mål 2.

Personlig bio

Simmade i Brasilien som barn till 19års ålder.
Hade därefter ett uppehåll och började simma lite igen vid 40 års ålder.
Har alltid tyckt bättre om öppetvatten än bassäng simning.
Efter en incident i öppet vatten när jag som 12 åring simmade vilse i havet simmade jag dock inget öppet vatten förrän nästan 30 år senare i Sverige.
Bestämde mig sent för att simma Vidöstern igen.
Jag känner mig inte så väl förberedd i år så målet blir att klara av loppet.
Ska simma ihop med och stötta min sambo Conny eftersom vi har ungefär samma fart.

Eric Anderson

Eric Anderson

45

Erfarenhetsnivå

Jag spelade vattenpolo i high school i Kalifornien för många år sedan. Jag har tävlat i triathlon i många år och jag har gjort svenska klassikern några gånger. År 2014 tog jag utmaningen att simma 21+ distansen och det gick bra.

Personlig bio

Jag tycker att sport skall vara kul och jag håller på med mycket. Tennis, squash, MTB, snowboard är bland favoriter och jag även tränar några triathlon grenar någon gång i veckan. Lite större utmaningar klarar jag alltid av p.g.a. grundkonditionen och mycket vilja =)
I år simmar jag den kortare distansen vid Vidöstern och sparar lite krut till triathlon i Kalmar veckan efter.

Ulf-Göran Borgström

52

Erfarenhetsnivå

Tävlingssimmade i ungdomen. Började med OW 2008. Simmat Vansbro varje år sen dess. Var med i Masters VM 2010 + några Masters SM efter det. Har vid några tillfällen simmat 10 km på träning.

Personlig bio

Har alltid utövat sport i någon form. Började med simning som 9-åring. Sedan blev det fotboll, golf och löpning. Några år in på 2000-talet fick jag knäproblem och löpning ver uteslutet att fortsätta med. Hittade då tillbaka till simningen efter 27 års uppehåll. Gillar verkligen att träna och med OW får man en härlig frihetskänsla och naturupplevelsen på köpet. Ser fram emot Vidöstern som blir min absolut största utmaning.

Jan Kiholm

Jan Kiholm

58

Erfarenhetsnivå

Jeg har svømmet OW siden 2003, hvor jeg var med i Vansbrosimningen første gang. Det er fjerde gang jeg er med til Vidösternsimmet. Sidste år svømmede jeg på 8:25 og i min alder er ambitionsniveauet ikke længere at forbedre sig, så hvis jeg bare kommer igennem inden for tidsgrænsen på de 10 timer, er jeg godt tilfreds 🙂

Personlig bio

Jeg har siden 1986, hvor jeg løb mit første maratonløb, været aktiv motionist i langdistance-events inden for svømning, cykling, løb, triatlon, swim run og langrend (Svensk Klassiker flere gange, full distance triatlons flere gange og også Ö til ö et par gange).

Jeg træner ikke så meget længere. Det kniber efterhånden med at løbe på grund af slidgigt i knæet, og cyklingen er jeg heller ikke så flittig med længere, men jeg svømmer en halv time 4-5 gange om ugen om morgenen, inden jeg tager på arbejde. Så hvis vejret er godt, skal det nok blive en fin tur. Der er jo fin forplejning og flinke officials på depoterne – jeg håber der også er kaffe på depoterne denne gang 🙂

Christian Steinbeck

42

Erfarenhetsnivå

Lärde mig crawla för 3,5 år sedan och har simmat Vidösternsimmet två gånger. Deltar i olika open water simlopp på skoj. Hellre “complete än compete”

Personlig bio

Jag tycker det är mycket trevligt att simma Vidöstersimmet. Det är gott om tid att njuta av en naturupplevelse och reflektera över saker och ting.

Tydligen har jag två gånger haft vad som krävs men hittar inget bra foto. Det får bli ett foto på lilleman när han badar i en glaciärsjö i fjällen. Han har definitivt mer än jag 🙂

Erik Petersson

31

Erfarenhetsnivå

Aktiv i Värnamo SS mellan 1994 och 2002.
Simmat Vansbrosimmet 4ggr.
Tävlar i Swimrun på amatörnivå, körde SjötillSjö i Växjö 160806.

Personlig bio

Född och uppvuxen i Värnamo.
Lumpen på Röjdyk 2005.
Har jobbat som spårvagnschaufför i Gbg.
Bor i Växjö.
Kör Harley Davidson och Toyota Corolla.
Vegetarian.

Sofie Pettersson

27

Erfarenhetsnivå

Öppet vatten/Mastersimmare i flertal år

Personlig bio

Jag återfann år 2012 glädjen med simning och har sedan dess simmat en hel del öppet vatten tävlingar och tycker det är mycket roligt! Jag håller även på med mastersimning och en del vattenpolo. Jag tränar och tävlar för LASS och brukar använda mottot “ju längre desto bättre” vad gäller simning 🙂 Jag antog utmaningen med Vidöstern år 2014 och bestämde mig i år för att återvända till detta trevliga arrangemang! Jag hoppas kunna simma snabbare än vad jag gjorde då och ser fram emot lördag! Vi ses där 🙂

Andreas Håkansson

39

Erfarenhetsnivå

Jag har simmat Vansbro 2ggr och simmat 6km i bassäng

 

Robert Bengtsson

Robert Bengtsson

49

Erfarenhetsnivå

En hel drös med triathlon samt en del ow-lopp. Simmade Vidöstern 2014

Personlig bio

Idag simmar jag mest för njutningens skull och då helst i havet, året runt. Dels för att jag mår så bra av det och för att det är så otroligt skönt att få känna det friska svala vattnet mot kroppen samtidigt som tankarna rensas så man kommer upp som en ny fräsch och glad person efteråt. Har egentligen inte tränat alls för denna utmaning i år utan fick ett plötsligt infall nu helgen innan loppet, så det får gå som det går. Min vattenvana är ju ändå stor då jag är i väldigt ofta även fast det i de flesta fall är för ganska korta sträckor i njutningstempo

Rikard Bremer

Rikard Bremer

+50

Erfarenhetsnivå

Simmat ganska länge, dock hellre än snyggt 😉

Personlig bio

Är en glad amatör som sportar lite allt möjlig. Simmar förstås, och då gärna i havet som finns runt knuten för mig (bor i Varberg), springer gärna i skog och mark, åker längdskidor och försöker med en dåres envishet förstå det här med skidvallning! Kan också bli nåt landsvägslopp på cykel per år när jag råkat slinta över tangentbordet 🙂

Nadja Joy

Nadja Joy

29

Erfarenhetsnivå

Jeg har svømmet OW siden 2006, og jeg svømmer ude hele året, sommer som vinter

Personlig bio

Jeg deltager i 21 + km for fjerde / 4 gang, og jeg syntes det er et rigtig dejligt løb. Jeg er en pige på 29 år og som er udviklings-hæmmed med PWS ( Praderwillisyndrom ) jeg elsker Ekstrem sport og har svømmet OW siden 2006, og jeg svømmer ude hele året, sommer som vinter. hvor at jeg deltager i længere og længere distancer. F.eks. har jeg svømmet 38 km ned ad Gudenåen i Jylland, dette tog 7 timer, jeg har svømmet 42.195 km ned ad Nørreåen også i Jylland og dette tog 11 timer, alt ink. pauser. Jeg har krydset Storebælt, altså svømmet fra fyn til Sjælland, en tur på 11 km, da man ikke må svømme i Sejl-renden som er ca. 8 km bred, dette var en meget hård tur, da strømmen rev os under broen hele tiden, og vi måtte slæbes væk et par gange :-). Jeg har også deltaget i Vansbro 8 gange, men syntes at det blev alt for stort, således at det ikke mere var så hyggeligt at være der, alt for mange mennesker på for lidt plads, men vi holdt af at komme der. Jeg har i år så prøvet noget nyt og totalt ekstremt 🙂 Is-svømning, jeg blev opfordret til at tage med til VM Is-Svømning Sibirien i Rusland og svømme Is-svømning, og efter at have overvejet det, så sagde jeg ja, for sæt nu jeg kunne vinde en medalje :-). Det var et stort chok at komme i vandet unden sin Våddragt og andet udstyr, for når man svømmer Is-svømning, så er det “bare” iført badedragt, badehætte og en ekstra hue, intet andet, så det var koldt ad pommeren til, men 1,2,3 og bare hop ned under vandet og svøm, svøm, svøm :-). Det kan så kun anbefales at prøve kræfter med denne form for svømning. Jeg vandt ikke nogen medaljer, men jeg vandt en masse gode nye venner 🙂 og vil i Januar 2017 tage til et 1000 m Is-svømnings arrengement i Tyskland og jeg fortsætter med denne form, jeg svømmer stadigvæk uden dragten, men på længere ture har dragt på, men ingen handsker og sokker Jeg skal den 14 maj 2016 svømme fra / til Læsø, en distance på ca. 28 km, jeg skal også den 7 aug. svømme Sjællands kongeetape – svømning over Isefjorden, en distance på “bare” 6 km det er 6 udfordrende og ekstreme kilometer , hvor start og mål ligger på hver sin side af et befærdet stræde, så det bliver lidt af en udfordring, og så en masse,masse andre ting i løbet af sommeren. ud over svømning, deltager jeg også i Spinnings event på 10- 12 timer, deltager i Cykelløb, og løber lidt, og har lige prøvet det første halv-maraton, men nu glæder jeg mig til at komme igen og svømme hos jer igen med stor svømme hilsen Nadja Joy

Erik Stomrud

35

Erfarenhetsnivå

Simmat Vansbrosimmet 8 gånger. Göta kanalsimmet en gång. Inofficiell simning över Kalmarsund 6 km.

Personlig bio

Glad och positiv sim-amatör från Kalmar. Motto: Hur svårt kan det vara?! I vanliga fall en svensk klassiker människa som för närvarande genomför min 8:e svenska klassiker. Även gjort IronMan 2 gånger. Lapland Ultra (ultramaraton 100 km) 2014. Arbetar inom området demenssjukdomar, så blir bra gymnastik för hjärnan att simma rätt i Vidöstern

Anders Lundqvist

Anders Lundqvist

50

Erfarenhetsnivå

Har simmat öppet vatten sedan 2011.

Personlig bio

Som gammal skidåkare så hamnade jag tack vare barnen till slut i en bassäng. Efter en crawlkurs 2010 så tog det ett tag innan jag fick till tekniken men nu simmar jag alla simsätt. Har därefter fastnat för simning i öppet vatten men tycker att de flesta lopp är alldeles för korta. Hoppas få en trevlig dag i vattnet utan tävlingshets.

Martin Silfors

Martin Silfors

55

Erfarenhetsnivå

Började motionssimma för ca 13 år sedan och öppet vatten sedan 5år.
Deltagit i de senast 5 Vansbrosimningarna.
Har aldrig tävlat längre än Vansbrosimningens 3km och som längst simmat ca 4,5km på träning

Personlig bio

Simmar 6km i Vidöstern.
Jobbar stillasittande med IT och vikten började sakta öka för 13-14år sedan. Jag behövde motionera mer och eftersom mina barn gick på simträning var det enkelt att börja motionssimma. Barnen lärde mig efter hand grunderna i frisim.
Hittade OW simningen för ca 5år sedan och njuter nu i fulla drag när vattnet är spegelblankt i en stilla sjö. Vågor uppskattar jag inte lika mycket.
Bor i Kungsbacka men simmar helst i sjöar.
Har provat några korta SwimRun och Triathlon men har lagt cykeln på hyllan sedan en cykelolycka med axelledsluxation och brutna revben som följd för drygt ett år sedan.

Johan Lindskog

Johan Lindskog

44

Erfarenhetsnivå

Lärde mig simma frisim inför järnmannen i Kalmar 2011 och efter det har det bara rullat på med triathlon, längdskidor och OW-simning. Kört Vansbro, Runn och Götakanalsimmet. Blev lockad till Vidöstern av klubbkamrater som skulle simma 21+. Tänkte anmäla mig till 6km men en efterhängsen hälseneinflammation gjorde att träning flyttades över från löpning till mer simning. En riktig utmaning som man på förhand inte vet om man kommer klara.

Personlig bio

Gammal volleybollspelare (Vingåkers VK, KFUM Örebro) som växlat över på långdistans i alla former efter idrottskarriär. Bor och tränar i Garphyttan i foten av vackra Kilsbergen. Spännande att ge sig på en riktig utmaning och att dessutom få möjlighet att hälsa på släktingar i Värnamo, där jag varit mycket som barn gjorde det här ännu roligare.

Ingrid Lindelöw Berntson

Ingrid Lindelöw Berntson

52

Erfarenhetsnivå

Jag har simmat sen jag var fem år. Nu är jag aktiv triathlet och tränar simning med umeå simsällskaps Masters. Jag har genomfört tre Ironman. Jag har fått medaljer i masters SM i simning och jag har nordiskt rekord på 200 fjärlil i långbana från masters EM. Som kuriosa har jag VM guld på 50 m frisim i isvak.

Personlig bio

Jag älskar att träna. Simning och löpning är mina favoriter.
Jag är egenföretagare, driver Shifteducation AB samt Leia företagshotell. Jag är PCC certifierad coach, projektledare och leg sjukgymnast. Jag har fyra vuxna fantastiska barn och världens bästa man

Andrén Tindra

14

Erfarenhetsnivå & biografri

Simmar i träningsgrupp med Mölndals Simsällskap. Började simma på Hagabadet i Göteborg när mamma o pappa tog med mig på babysim. Sen blev det simskola o träning med MASS. Pappa lockar med mig på Open Water vilket är superläskigt men väldigt kul. Simmade senast Vansbrosimmet i juli vilket var kul. Ska göra tjejklassikern med mamma. Simmar av lust 🙂

 

Adrian Bengtson

Adrian Bengtson

39

Erfarenhetsnivå

Simmaren i Umeå simsällskap sedan barnsben och fortsatt vara aktiv tävlingssimmare i över 30 år i sträck trots – eller kanske tack vare? – att jag aldrig blev speciellt bra. Inga meriter att tala om varken som ungdom, junior eller senior. Simningen har åndå varit givande och kul hela vägen, vilket jag är tacksam för.

2005 började jag med Masters som gav en ny dimension åt simning, både som tävlingsform och social aktivitet. 2007 upptäckte jag öppet vatten och det är nog det allra roligaste jag gjort i simning. Frihetskänslan, spänningen – det är skitläskigt att simma på okända vatten! – och mycket mera omväxlande än bassängens strikta format.

Sedan dess har det blivit några lopp varje sommar, bland annat 7 st Vansbro (hade jag bott söderut hade det nog blivit fler, vi har inte så många OW-lopp i norr och resor är kostsamma). Jag har aldrig deltagit i ett lopp längre än 3 km, så Vidöstern är något helt nytt för mig.

Personlig bio

Snart 40-årig tvåbarnsfar från Umeå som på dagarna (och ibland nätterna) jobbar som egenföretagare inom främst webbutveckling. Simningen har varit en del av nästan hela mitt liv. Det är en bra träningsform för hela kroppen, en bra idrott socialt och jämställt.

Jag fick upp ögonen för Vidösternsimmet när Ryan Provencher skrev om det första gången och har även tagit del av erfarenheter från Micke Edstedt. Jag har med viss skräckblandad förtjusning under de senaste åren drömt om att ta mig an denna extrema utmaning någon gång. I år passade det bra för jag kunde önska mig ekonomiskt stöd att deltaga som 40-årspresent från min familj, då jag fyller 40 helgen efter Vidöstern.

Elisabeth Mogensen

46

Erfarenhetsnivå

Har simmat mer eller mindre hela livet. Körde “korta” Vidöstern för två år sedan och tyckte att det var härligt. Simmar däremot mest i bassäng och funderar på hur det ska gå med vågor, vind och vattenodjur 😉

 

Personlig bio

Älskar känslan av frihet i vattnet, men tycker inte alltid att det är så roligt att träna. Imponeras till tårar av alla de idrottsmän och -kvinnor som lägger själ och hjärta i sin träning för att nå sina mål. För mig är däremot det viktigaste målet här i livet att hitta balans mellan alla de saker, och människor, jag vill lägga min tid på

Gunnar Kihlberg

Gunnar Kihlberg

54

Erfarenhetsnivå

Masterssimmare i Falu simsällskap

Personlig bio

Jag är en ganska aktiv gymnasielärare som tycker att det här är ett trevligt sätt att avsluta sommarlovet. Tränare i en simidrottsgrupp för barn och leder även vuxensimningen i klubben. Det känns som jag har lärt halva Dalarna att simma efter många år med vuxencrawlsgrupper på olika nivåer och nu ca 100 aktiva vuxna i olika träningsgrupper. Vår egen tävling Runn Open Water har jag en del skuld i också. Jag har simmat en del OW-tävlingar, några swimrun men även en del skidåkning bl.a. 11 vasalopp.

Daniel Bokinge

42

Erfarenhetsnivå

Masterssimmare i Falu simsällskap

Personlig bio

Springer och cyklar MTB så ofta det går.
Vindsurfar i havet året om, 2 grader går gränsen för kyla tack vare bra gummi nu för tiden.
Vindsurfar i vindar mellan 12-20 m/s
Siktar på triathlon framöver och har nu påbörjat min simkarriär. Började simma på semestern när knäna ville vila från löpning och cykling.
Vidösternsimmet har alltid fashionerat mig och jag siktar på 6 km som en riktig utmaning.
Hoppas på en lugn och stilla sjö nu på lördag.
Ses i plurret!

Tobias Ottenvall

Tobias Ottenvall

39

Erfarenhetsnivå

Har simmat öppet vatten sen 2012 och deltagit i tävlingar med både kortare och lite längre distanser.

Personlig bio

På min fritid gillar jag förutom att träna att umgås med vänner och familj. Ett annat stort intresse är också att resa.
Ser Vidösternsimmet som en verklig stor utmaning.

Hans Henrik H. Heming

Hans Henrik H. Heming

49

Erfarenhetsnivå

Jeg har svømmet OW i de sidste 5 år – jeg svømmede som teenager, men af forskellige grunde, så holdt jeg en pause på 25 år før jeg fik lyst til at svømme igen. Min bror inviterede mig til at svømme med i en Ironman Relay – jeg købte min første våddragt en måned før og gik i gang med at træne. Jeg svømmede de 3800m på ca 55min.

Det blev starten på et nyt kapitel – jeg har siden svømmet en del OWS. Fx svømmede jeg i 2013 ca 47km, da jeg svømmede rundt om Amager i København.

Til daglig svømmer jeg ved Amager Strandpark, hvor jeg træner sammen med OW Svømmeklubben Copenwater, som jeg selv er med-initiativtager til.

Det er første gang jeg deltager i Vidösternsimmet – jeg håber at komme i mål under de 6 timer.

Personlig bio

Jeg er gift og har 2 dejlige drenge – vi bor tæt på vandet i København og lever et aktivt sportsliv. Min frue løber marathon og mine 2 drenge på 10 og 12 år er dygtige basketball-spillere. Vi elsker sport 🙂

Til dagligt er jeg iværksætter og har senest været med til udviklingen af SwimEars – en øreprop for svømmere – #letsoundin #keepwaterout www.swimears.com

Kenneth Westerberg

51

Erfarenhetsnivå

Började simma 1989, då som glad triathlonamatör

Personlig bio

Gammal avdankad triathlet. Har gjort 14 Im-distans mellan 1994-200X. Tränar simning för att jag tycker att det är kul, men sällan i bassäng(det är ju inte kul)

Simmade Vidöstern 2014 på 7,19.

Tommy Blom

Tommy Blom

43

Erfarenhetsnivå

Har tävlat på elitnivå i ultimate frisbee med VM silver, några EM guld och några SM guld som främsta meriter. Var uttagen till snowracer SM 95 men fick förhinder. Efter att knät tog mycket stryk startade jag och några vänner Donkeys Triathlon där det blivit några lopp. Simmat Tjörns tri (stafett), simmat gbgsim 5000m och gjort ett genrep på 10300 m. Blåser det inget så kommer jag klara VÖ. Blåser det så kommer det slitas till jag inte har mer att ge.

Personlig bio

Jobbar på rättsmedicinalverket (rättspsyk) och bor i Stenkullen utanför Lerum. Bor nära säveån där mitt eget playitas finns. Jag har en fantastisk familj med fru och två döttrar som är allt jag kan önska.

Malin Johansson

30

Erfarenhetsnivå

Skulle absolut inte lära mig simma när jag var 6 år gammal, men tur att jag hade en envis mamma…
2012 lärde jag mig simma frisim och tränar nu med Simklubben RAN i Malmö

 

Johan Jongen

Johan Jongen

34

Erfarenhetsnivå

Gammal tävlingssimmare som hittade tillbaka till simningen för 3år sen. Har kört Vansbro, Runn och Götakanalsimmet.

Personlig bio

Verkligen fastnat för OW simning och kör även lite swimrun. Gillar naturupplevelsen och känner frihet då man kan i stort sett simma hur långt som helst utan att behöva vända efter 25/50m.. Har alltid älskat vatten och kommer nog alltid att göra det =) Vidöstern har hägrat sedan jag fick höra om tävlingen för ca 2år sedan. Trodde då att det var omöjligt att simma så långt men efter ett par längre pass ute i sjöar runtom Örebro på 1 – 1,5mil så känns det inte lika övermäktigt längre. Har självklart stor respekt för distansen då mycket kommer hända efter 1,5mil. Ser verkligen fram mot mitt livs utmaning och hoppas kunna njuta av åtminstone halva loppet..
För övrigt gillar jag (mycket) mat och har lyckats fått i mig ett hamburgemål som vägde in på 3,2kg på tiden 16min och 57sek. Jag hoppas Vidösternsimmet blir lättare än att den utmaningen..
Kram!

 

Conny Brinck

Conny Brinck

39

Erfarenhetsnivå

Lärde mig simma crawl för 2 år sedan.
Har efter det genomfört Ett 20-tal Öppetvattentävlingar allt mellan 1-8km
Simmade Vidöstern 6km 2015 men tyckte det var dags att prova på “riktigt” i år.
Simmar hellre än bra men kan tuffa på i samma tempo relativt länge.

Personlig bio

Är ganska ny på det här med simnig och försöker fortfarande förstå hur man med rätt teknik kan utklassa någon med överlägsen fysik och varför teknik inom simning är så hemligt.
Tävlade innan på längdskidor i 25 år Med bland annat 13 genomförda Vasalopp var av jag 3 ggr lyckades hamna bland de 25 första.
Tyvärr satte ryggproblem stopp för skidåkningen 2008.
Efter det gick både motivation och kondition stadigt nedåt medan kilona lika stadigt gick uppåt.
2012 diagnostiserades jag med cancer och med efterföljande behandling blev väl fysiken inte direkt bättre.
Jag har dock sakta försökt komma igång lite igen de sista åren och ser Vidöstern som en ny utmaning och ett steg på vägen och har som mål att ta mig igenom loppet. Tiden spelar inte så stor roll bara jag klarar spärrtiderna.

 

Bjørn Jensen

Bjørn Jensen

55

Swim experience 

I have six years swim experience combined with triathlon training. My open water focus started last year after hearing about this event

Personal Biography

I’m 55 years old and started swimming when joining the triathlon community around six years ago. The triathlon journey started after setting a personal goal of running a marathon before turning 50. I joined Brøndby Triathlon Club at 49 where biking and swimming became part of my training together with running. I made my goal by completing both Copenhagen Marathon and Copenhagen Challenge Ironman before my 50 years birthday. Since then, I’ve completed one Ironman and two relay Ironman competitions together with another two marathons.
Unfortunately a foot injury in 2013 forced me to downscale serious running. During 2014 and 2015 I tried returning to the triathlon scene but the foot injury was a returning issue. In 2016 I finally returned to injury-free training and with a new goal – completing the 2016 Vidösternsimmet. And I REALLY look forward to this race 🙂

 

Andrén Johan

48

Swim experience 

Simmare från grunden med VSS som moderklubb. Simmade vidundret första gången 2015. Simmar gärna Open Water så fort tillfälle ges. Gjorde sim comeback 2014

Personal Biography

Gjorde sim comeback 2014 i Mölndals Allmänna Simsällskap. Simmar med Masters 2-3ggr i veckan. På sommarhalvåret utomhus så ofta det går. Bassäng, hav, älv eller sjö. Allt har sin tjusning. Simmat tävlingslopp på distanser från 1km till +21km.
Gjort klassikern 2015-16 och har en dröm om att genomföra Ironman.
Inget kan väl vara jobbigare än vidundret?

 

Peter Bjørnholt

Peter Bjørnholt

39

Erfarenhetsnivå

Har svømmet open water i tre sæsoner nu, mit første løb var Vidöstersimmet sidste år. Så jeg har ikke den store løbserfaring, men det er heller ikke det der er det vigtigste i min optik. Jeg træner for at være klar 😉

Personlig bio

Arbejder som Lokomotivfører.
Er gift med en kvinde der synes jeg er skør, fordi jeg finder glæde i at svømme så langt. Og vi har en dejlig dreng der synes det er sejt :-).
Glæder mig meget til at svømme Vidöstersimmet igen.

 

Ola Lindqvist

38

Erfarenhetsnivå

7-8 år sedan jag startade simma, 4 år av dessa har varit aktiva med någorlunda regelbunden träning.

Personlig bio

En orienterare som började intressera sig för triathlon och simning för 7-8 år sen.
Har varit lite upp och ner med simningen under dessa år, men denna sommar har jag simmat i alla sjöar jag har hittat!
Satsar givetvis på seger, men det beror nog mest på vilka andra som ställer upp. Under 2 timmar är godkänt. Under 1:50 så är jag nöjd. 1:40 är en dröm! Beroende på väder och vind…

 

Margareta Rainer

67

Erfarenhetsnivå

Jag deltog förra året på 21 km. Annars simmar jag ett antal öppetvattensimningar varje sommar dock endast lopp på 2500-5000 meter

Personlig bio

Jag är masterssimmare sedan mer än 30 år och har ett antal SM tecken och svenska rekord i bassäng. Jag har också vunnit både EM och VM på 400 och 800 fritt samt öppet vatten. Denna sommar har jag anmält mig till 14 olika öppetvattenlopp i Sverige och USA och tänker avsluta säsongen med “Escape from Alcatraz” i San Francisco

 

Maximilian Riepl

64

Erfarenhetsnivå

This year I swam at the Best Fest Swimfestival in Mallorca several distances from 3 to 10 km, then I took part at the race of “oceanman” in Italy at the Lago d’Orta for 14 km. In July I have been in Austria also for 14 km at the “backwaterman” at the Kampsee, the longest race in Austria. 14 Days ago I swam at the Hallstätter See (Austria) again 10 km.

Personlig bio

I have started my activity in sports with triathlon. Then years ago I changed to swimming because I couldn’t longer do running because of an accident. I like long distance races and the 21 km here in Sweden are the first time I try to do such a long distance!